novosti

NAJAVE DOGAĐANJA

Koncert

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na koncert KUD-a "Prigorje" iz Križevaca,

u subotu 29. lipnja 2019. u 19 sati u Muzeju

 

 

Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2019.

ICOM-ova tema Međunarodnoga dana muzeja 2019. Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije naglašava neizmjernu važnost muzeja u suvremenom društvu koje se nalazi pred izazovima vrtoglavog tehnološkog napretka, gospodarskih kriza i socijalnih promjena uključujući i prisutnost velikih migracija stanovništva. Moderni muzeji prilagođavaju svoje djelovanje izazovima vremena pa svoje aktivnosti i metode rada usklađuju s tendencijama razvoja društva i komunikacijskim potrebama svojih korisnika.

S cilju promidžbe svoga rada muzeji organiziraju različita događanja. U Hrvatskoj programi obilježavanja njihova dana započinju u travnju edukativnom muzejskom akcijom (EMA), koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo (HMD), a završavaju na Međunarodni dan muzeja.
Tema ovogodišnje HMD-ove 24. muzejske edukativne akcije je "(Pre)hrana"

U Akciju su uključeni brojni hrvatski muzeji, među kojima je i Etnografski muzej Split. U programskoj knjižici (pdf) detaljnije možete vidjeti muzejske programe.

Tijekom trajanja Akcije u Etnografskom muzeju će se moći će se pogledati nedavno otvorena izložba Majka grbava, dica lipa, unučad ma’nita : o lozi, grožđu i vinu, a odžavaju se i prateće radionice (Idemo u konobu).

Na Međunarodni dan muzeja (subota, 18. svibnja) ulaz u Muzej je besplatan, a odabrana muzejska izdanja moguće je nabaviti u pola cijene!

Svi ste pozvani!!!

 

Otvorenje izložbe

Majka grbava, dica lipa, unučad ma’nita : o lozi, grožđu i vinu, 2. svibnja 2019. godine u 12 sati u Muzeju